LEFHEBBERS IS UNICEF BUSINESS BUDDIE EN STEUNT HIERMEE
DE UNICEF PROJECTEN CAN’T WAIT TO LEARN EN PLASTIC BRICKS

Voor ieder kind

PLASTIC BRICKS

Ivoorkust heeft een enorm afvalprobleem. Hoofdstad Abidjan produceert elke dag 288.000 kilo plastic en dit komt vaak terecht op stortplaatsen in de armere gemeenschappen. Het plastic zorgt ook voor de vervuiling van grondwater. Jongeren en vrouwen verzamelen en recyclen het plastic afval, om extra geld te verdienen. Helaas levert dit hen veel te weinig op.

Lefhebbers helpt UNICEF om kinderen in Ivoorkust onderwijs te bieden. Door plastic te recyclen – waarmee bouwstenen voor klaslokalen worden gemaakt – ondersteunen wij de onderwijsprojecten van UNICEF. ‘We zijn superblij met de bijdrage van Lefhebbers’, aldus Joliene Heimgartner van UNICEF Nederland.

CAN'T WAIT TO LEARN

Soedanese kinderen hebben meer dan ooit toegang tot onderwijs. Desondanks gaan er nog steeds drie miljoen kinderen niet naar school als gevolg van conflicten en overstromingen in het land. Ze gaan ook niet naar school, omdat er simpelweg geen scholen zijn in de meest afgelegen gebieden. UNICEF brengt daar verandering in met Can’t Wait to Learn. Dankzij dit innovatieve programma leren kinderen lezen, schrijven en rekenen met behulp van tablets.

Lefhebbers helpt UNICEF om Soedanese kinderen onderwijs te bieden. Met tablets die werken op zonne-energie, kunnen kinderen in lastig te bereiken gebieden ook onderwijs volgen.