Graphic designers love het 5G netwerk

Je hebt ongetwijfeld al gehoord van de komst van het vijfde generatie mobiele netwerk. Een netwerk wat zowel snel is, als een grotere capaciteit aan verbonden devices kan dragen.

Er wordt al een aantal jaren gewerkt aan het netwerk en in Chicago en Seoul is het netwerk zelfs al draaiende. Tevens zijn de eerste telefoons met een 5G verbinding op de markt verschenen. 

In 2020 start het netwerk hoogstwaarschijnlijk officieel in Nederland. Den Haag en Amsterdam worden naar verwachting voorzien van 5G, samen met andere grote steden in de Europese lidstaten. In de jaren hierop volgend wordt het netwerk breder uitgerold waardoor ook de rest van het land van het netwerk gebruik kan maken.
Deze ontwikkeling heeft effect op veel markten zoals de auto industrie, gezondheidszorg, landbouw en onderwijs. Maar ook creatieve bureau’s hebben veel baat bij de komst van het netwerk.

De ontwikkeling biedt graphic designers namelijk enorm veel extra vrijheid in het ontwerpen. De snelle laadtijd die het netwerk biedt maakt het mogelijk om zwaardere webdesigns te maken.

Dit wil zeggen dat een website met bijvoorbeeld een full screen video die voorheen een laadtijd had van 10 seconden, op het 5G netwerk in minder dan een seconde op je beeldscherm verschijnt.


Hiermee overschrijd je niet langer de concentratiespanne van de gemiddelde gebruiker en doe je geen afbreuk aan je SEO. Iets wat zal resulteren in meer vrijgevochten en uitgesproken webdesigns en daar gaat ons hart sneller van kloppen.

Die van jou ook? En ben je op zoek naar een partij die je hierbij kan helpen? Neem dan contact met ons op.