Delen tot de laatste kruimel

Klagen over de file, het warme weer en het uitblijven van de mayonaise bij de almaar kouder wordende patat. We kunnen wel stellen; Het gaat goed met de economie. Zo ook bij Lefhebbers. De high fives vliegen in het rond en klanten zijn lovend. Echter is er bij ons voor vanzelfsprekendheid geen ruimte en spreken wij dagelijks hardop uit hoe dankbaar wij zijn voor ons succes.

Tijdens onze weekly werd dan ook geopperd dat het tijd was een deel van onze agenda vrij te maken om maatschappelijk goed te doen. Een Google opdracht later, waren wij veel belletjes en instanties verder. Prachtig om te zien dat er zoveel vrijwilligers zich dagelijks inzetten voor de medemens.

Onze voorkeur is uitgegaan naar Stichting Buurtbuik te Amsterdam. Via een oude bekende van Stichting SOOZ was een afspraak snel gemaakt voor een dag vrijwilligerswerk van collecteren, poetsen, koken en een warme groet.

Stichting Buurtbuik haalt bij allerhande supermarkten, groenteboeren, bakkers, etc. eten om vervolgens te verdelen tot voedselpakketjes met daarnaast een maaltijd of soep gemaakt van ‘wat er maar op die dag binnenkomt’. ‘Tegen voedselverspilling en voor verbroedering.’

Onvoorstelbaar hoe dankbaar iedereen was voor onze hulp, maar nog meer voor het feit dat zij moeten leuren voor vrijwilligers en een kleine bijdrage voor bijvoorbeeld goed keukengereedschap.

Hierbij dan ook een oproep aan ieder dit leest:

Meld je nu aan om een ochtend te helpen.
Het kost niets en de dankbaarheid is voor eeuwig.