Google for jobs

Recruiters en werkgevers opgelet, Google for Jobs is in aantocht. De tech gigant schiet werkzoekenden ter hulp met een functie waarmee vacatures overzichtelijk weergeven worden op basis van relevantie. Dit op dé plek waar iedereen zijn zoektocht start; Google.

In de Verenigde Staten is de functie al in gebruik en het lijkt erop dat ook Nederland snel zal volgen. Onder het mom van een goede voorbereiding is het halve werk , nemen wij je mee in wat de nieuwe functie te bieden heeft en hoe het in grote lijnen in zijn werking gaat.

Het systeem put informatie uit verschillende bronnen (vacaturesites) om een totaaloverzicht te kunnen opmaken op een centrale plek. De bronnen worden gewogen op relevantie en betrouwbaarheid, zoals we dat kennen van in Google Search.

Google for Jobs is volledig geënd op de gebruiksvriendelijkheid voor de werkzoekende.

Zo bekijkt de zoekmachine het zoekwoord op basis van de door Google gestelde categorieën waar een goede vacatureomschrijving aan moet voldoen. Des te beter je voldoet aan deze voorwaarden, des te beter (hoger) je vacatures worden weergegeven in Google. Ook worden gerelateerde vacatures getoond om de zoektocht naar vacatures te optimaliseren en stimuleren.

Zoals je gewend bent van Google worden er verschillende richtlijnen gehanteerd welke bepalen hoe hoog jouw vacatures komen te staan. Naast de beoordeling van de bron, is het belangrijkste speerpunt hiervoor de vacaturetekst. Hierbij heeft Google de voorkeur voor Structured Data.
Vacatures opgebouwd uit; datum, categorie, full- of parttime, regio, plaatsnaam en werkgever scoren om deze reden beter. Ook wordt er gekeken naar hoe recent de vacatures zijn en de mate en tijdsperiode waarin gesloten vacatures worden verwijderd.

De mate waarin je voldoet aan deze voorwaarden is niet alleen van invloed op de indexering van je vacatures, maar ook op het algemene rendement van je SEO en SEA . Zie de richtlijnen daarom niet als een extra, maar als een nieuwe ingangseis.

Wil je meer weten over Google for Jobs of advies ontvangen over hoe je je op tijd voorbereidt op de komst van de nieuwe functie? Neem dan contact met ons op.