Maak kennis met BERT

De meeste copywriters zijn wel bekend met termen als EAT, linkbuilding en keywords. In 2020 wordt er aan dit rijtje een nieuwe term toegevoegd die het schrijven van webteksten voorgoed gaat veranderen: BERT.

BERT is de nieuwste update van Google die in 2020 in ons land haar intrede doet. Een update die bijdraagt aan het grote doel van het concern: Het optimaliseren van onze zoekresultaten.

Bidirectional Encoder Representations from Transformers, waar de afkorting voor staat, is gericht op het beter begrijpen van taal. De update begrijpt de natuurlijke taal beter door het signaleren van contextuele relaties tussen woorden in webteksten.

Waar directional modellen de tekst enkel van links naar rechts of van rechts naar links lazen, leest de transformer encoder de tekst in een keer. Hierdoor wordt het mogelijk om de context te achterhalen van de woorden in de tekst.

Door BERT wordt het mogelijk om zowel zeer leesvriendelijke teksten te schrijven als teksten die bijdragen aan je SEO. Voorheen las je nog wel eens kromme zinnen als:

Spoed klusjesman Amsterdam gezocht? In plaats van: Zoekt u met spoed een klusjesman in Amsterdam?

Met de komst van BERT is dit niet meer nodig. Ook draagt het bij aan de gebruiksvriendelijkheid van voice search, wat steeds meer in opkomst is. Waarbij mensen veelal natuurlijke spreektaal gebruiken in hun zoektermen dan wanneer zij hun zoekopdrachten intypen.

Al met al een belangrijke update die een grote impact gaat hebben op webteksten in 2020. Meer weten over hoe je jouw teksten aanpast aan de hand van deze nieuwe update? Neem dan contact met ons op.