New! Threads van Instagram

New! Threads: De standalone text app van Instagram voor het delen van berichten en deelnemen aan publieke online conversaties. De timing zal je niet verrassen met alle perikelen rondom de grote text app X, ook nog wel bekend als Twitter. Thread berichten hebben een limiet van 500 tekens en kunnen bestaan uit links, foto’s en video’s van maximaal 5 minuten lang.


Threads is ontwikkeld vanuit Instagram om in te spelen op de behoeften van de online doelgroep van nu. Geen advertenties (vooralsnog), geen filters, bewerkopties of creatieve mogelijkheden om je content te stijlen en slechts één lettertype om te gebruiken voor tekst. Kortom, geen keuzestress en overprikkeling, maar snel content maken en delen.

De apps Instagram en Threads zijn nauw met elkaar verbonden. Zo neem je je (geblokkeerde) volgers en gebruikersnaam van Instagram mee naar Threads en biedt het nieuwe platform de mogelijkheid om berichten te delen als Instagram Story.

Dit biedt tevens kansen voor zakelijke en commerciële accounts. Het is zo eenvoudig mogelijk gemaakt om je huidige gevolgde account mee te nemen naar het nieuwe platform,  waarmee je organisch een kick-start maakt in jouw following als je doelgroep gebruik gaat maken van Threads. Maar ook het starten van een gesprek met jouw doelgroep over topics, meningen en vragen die voor jou relevant zijn, is een interessante functie binnen het platform om zakelijk in te zetten.

Het is nog niet bekend wanneer Threads ook in Nederland beschikbaar zal zijn. Instagram geeft aan Threads uit te rollen in meer dan 100 landen waar de app gedownload kan worden. Houdt de Appstore en Playstore dus goed in de gaten!

Bron: Instagram

Read more

Blog

De kracht van een visuele taal

Blog

Content house