Verkoopt u ook stambomen?

Goedemorgen met Fabian van Lefhebbers. Ja goedemorgen met meneer Jansen. Ik heb nogal een bijzonder verzoek waarvoor ik graag een afspraak met je maak.

Mag ik weten waar het ongeveer over gaat? Mogelijk dat ik je zelf niet kan helpen, maar wel weet wie je dan wél kan helpen. Nou, het zit zo; ik ben op zoek naar iemand die een nieuwe naam kan bedenken en ik ben verteld dat jij mij daarbij kan helpen.

Een nieuwe naam voor een bedrijf, dienst of product?

Nee, een nieuwe naam voor mij. Achternaam welteverstaan.
Ok dus, als ik het goed begrijp vraag je of wij voor jou een nieuwe achternaam kunnen bedenken?
Dat is correct. Is dat iets wat jullie voor mij kunnen verzorgen?

Ik denk dat dit het meest bijzondere verzoek is wat wij in de afgelopen negen jaar hebben ontvangen. Nu is er ook een restauranteigenaar die ons logo ontwerp heeft laten tatoeëren, maar dit is toch ook wel heel erg bijzonder. We voelen ons vereerd met de vraag.

Een persoonlijke afspraak met een opvolgend interview werd gepland en zo begon ons onderzoek naar een nieuwe geschikte achternaam. Leerden wij de wet- en regelgeving omtrent het veranderen van een achternaam. Het termineren van een stamboom en het planten van een gloednieuwe!

De te bedenken achternaam mag nog niet in Nederland bestaan. Moet Nederlands klinken. Je moet kunnen aantonen dat je psychische hinder ondervindt van je huidige naam door middel van een gesprek met een psycholoog. En moet bovenal passen bij de persoon en niet bedacht overkomen. Als extra uitdaging moet het een naam zijn waarbij je familie en vrienden niet in de lach schieten, omdat je ineens de achternaam van een soort superheld hebt gekregen.

Wat de uiteindelijke naam is geworden kunnen wij uiteraard niet delen maar, in samenspraak met de persoon in kwestie zijn wij tot een naam gekomen. Over 36 weken van administratieve molen tot het Koningshuis aan toe zal de naam wel of niet worden geaccepteerd. Oh en let op: Per datum van acceptatie zijn al je persoonlijke documenten (rijbewijs, paspoort, etc) niet meer geldig.

*De naam welke wordt gebruikt in deze Lefhebbers brand story is gefingeerd voor privacy redenen.